Chat with us, powered by LiveChat

M.R.S. Oudwoude – Reinigen van Mechanische Ventilatie & WTW-unit

Al jaren een specialist op het gebied van ventilatie systemen reinigen. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3 uit 71 stemmen. Wij leveren kwaliteit, zekerheid en een klantgerichte service. Wij als ‘erkend reinigingsbedrijf’ beschikken over alle benodigde certificaten.

Waarom M.R.S.?

 • Gecertificeerd bedrijf
 • Elektrisch roterende borstel
 • 100% Betrouwbaar
 • Wij leveren kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9,3
 • Specialist in reinigen
 • Gratis bijkomend advies

Waarom is gezonde lucht zo belangrijk?

Je ademt elke dag enorm veel lucht in (meer dan 10.000 liter). Hiervan wordt 80% binnen ingeademd. Het is dus enorm belangrijk dat de lucht in huis gezond is. In ieder huis is wel vocht en vuil te vinden. De enige manier waarop dit het huis kan verlaten is door middel van een goede ventilatie. Een vochtig binnenklimaat kan o.a. leiden tot hoofdpijn, klachten rondom je huid, slechte nachtrust, longproblemen en/of allergieën.

Wij zorgen ervoor dat u blijft beschikken over een goed werkend ventilatiesysteem. Hierdoor wordt vervuilde lucht afgevoerd en gezonde lucht aangevoerd. Hierdoor kun je genieten van frisse lucht in huis en bovendien blijven gezondheidsklachten achterwege.

Uw ventilatie specialist

Wat kunt u verwachten?

Bij MRS bent u aan het juiste adres als het gaat om een goede en betrouwbare schoorsteenveger. Als u met ons in zee gaat bent u verzekerd van de onderstaande punten:

BETROUWBAARHEID

Wij beschikken over alle benodigde reiniging certificaten, bel gerust.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

EFFICIËNTE WERKWIJZE

Door onze efficiënte werkwijze is uw ventilatie snel gereinigd. Bel direct voor het maken van een afspraak.

AFSPRAAK IS AFSPRAAK

Bij ons is afspraak ook echt afspraak. U kunt er van op aan dat wij doen wat wij beloven.

Mechanische ventilatie en WTW-units reinigen

Heeft u een WTW-unit of mechanische ventilatie in uw woning of binnen uw bedrijf? Dan ervaart u hier ongetwijfeld de nodige voordelen van. Deze installaties zorgen namelijk voor een gezonde lucht in een ruimte. Bacteriën, chemische stoffen en fijnstofdeeltjes worden namelijk uit de lucht gefilterd. Hierdoor wordt de lucht aanzienlijk schoner en dat heeft een positief effect op uw gezondheid. Althans, wanneer u de systemen regelmatig reinigt. Uit ervaring weten wij echter dat dit een probleem is. Veel mensen hebben namelijk geen idee dat zij mechanische ventilatie en WTW-units geregeld schoon moeten maken. Heeft u geen idee hoe u dit doet en hoe vaak dit moet gebeuren? Doe dan een beroep op de specialisten van M.R.S. voor het reinigen van uw ventilatiesystemen. In dat geval wordt uw systeem altijd goed en op tijd gereinigd.

Hoe gaat het reinigen in zijn werk?

Met het reinigen van mechanische ventilatiesystemen doelen we natuurlijk niet op de buitenkant van de installaties. Nee, het gaat in dit geval om de binnenkant. Via de kanalen wordt namelijk schone lucht aangevoerd. Althans, dat is het geval wanneer de kanalen schoon zijn. Het is echter niet zo standaard dat de kanalen van uw systemen schoon zijn. Onze specialisten zien namelijk regelmatig dat deze kanalen een opslagplaats vormen voor stof, vuil en vet. Deze vervuilende deeltjes kunnen afgegeven worden aan de schone lucht die aangevoerd wordt. Indien dit gebeurt, is de lucht natuurlijk lang niet meer zo goed als in het geval van schone kanalen. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat de kanalen van mechanische ventilatie en WTW-units schoon blijven.

Signalen dat uw systemen aan reiniging toe zijn

Zoals gezegd weten veel mensen niet wanneer mechanische ventilatie en WTW-units gereinigd moeten worden. Er zijn echter een aantal symptomen waaraan u kunt merken dat het tijd is voor een reinigingsbeurt. Aangezien de lucht een stuk minder gezond is bij vervuilde kanalen, is het mogelijk dat u gezondheidsklachten ervaart. Zo kan de vervuilde lucht uit de installaties onder meer zorgen voor hoofd- en keelpijn. Daarnaast kunt u droge ogen of een droge huid krijgen en kunt u zich vermoeid voelen. Verder behoren een duizelig gevoel en concentratieverlies tot de symptomen van een vervuild ventilatiesysteem. Heeft u astma of last van allergieën? Dan kunnen de symptomen hiervan alleen maar erger worden. Uw mechanische ventilatie en WTW-units reinigen moet dus tijdig gebeuren om bespaard te blijven van dit soort problemen.

Reinig systemen eenmaal per drie jaar

Natuurlijk wilt u de symptomen die we in de alinea hierboven beschreven een stap voor blijven. Dat doet u alleen door uw mechanische ventilatie of WTW-units regelmatig te reinigen. Nu is het echt niet zo dat u de ventilatiesystemen ieder jaar moet reinigen. Doorgaans volstaat het om mechanische ventilatie en WTW-units eenmaal per drie jaar te reinigen. U kunt een poging ondernemen om dit zelf te doen, maar dit raden wij van M.R.S. ten zeerste af. Waarom? Omdat de kans bestaat dat u uw systemen verkeerd reinigt. Dit gebeurt zeker wanneer u geen idee heeft wat u moet doen. Het is daarom verstandig om onze professionals in te huren voor een reinigingsbeurt. Zij weten namelijk precies hoe zij mechanische ventilatie en WTW-units moeten reinigen. Overigens richten onze medewerkers zich niet alleen tot de installatie zelf. Wanneer u een beroep op ons doet, worden namelijk alle kanalen van het ventilatiesysteem gereinigd. Stof, vuil en vet verdwijnt zodoende dus uit de gehele installatie. Na een reinigingsbeurt door onze professionals kan uw ventilatiesysteem er dus weer drie jaar tegenaan!

Altijd goede ventilatie dankzij een capaciteit meting

Bent u van plan mechanische ventilatie of een WTW-unit aan te schaffen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Waarom u zo’n systeem juist bij M.R.S. aanschaft? Allereerst omdat wij het systeem bij u komen plaatsen. Zo bent u verzekerd van een juiste installatie. Hier houdt het echter niet bij op. Wij komen namelijk ook een capaciteit meting uitvoeren nadat het systeem geplaatst is. Door zo’n meting weet u zeker dat het systeem juist geplaatst is én goed werkt. Bovendien wordt er gekeken naar de capaciteit van de mechanische ventilatie of WTW-units. Heeft u een pand gekocht met een ventilatiesysteem? Dan kan onze professional ook langskomen voor een capaciteit meting. Zodoende weet u zeker dat u ook optimaal gebruik kunt maken van het ventilatiesysteem. Is dit niet het geval? Dan kunnen wij uw mechanische ventilatie en WTW-units natuurlijk direct reinigen.

Wat zeggen onze klanten?

Professionaliteit
90%
Kwaliteit
90%
Service
91%
Communicatie
92%
Totaal oordeel
91%

Onze diensten:

Mechanische ventilatie reinigen:

 • Reinigen van de luchtkanalen
 • Reinigen van de ventilatiebox
 • Reinigen van de ventielen

WTW-unit reinigen:

 • Kanalen reinigen
 • Ventielen reinigen
 • Warmtewisselaar reinigen
 • WTW-unit box reinigen

Projecten

Mechanische ventilatie reinigen

9 februari 2018 – “Vanmorgen weer een reiniging van een Mechanische Ventilatie uitgevoerd. Op de foto’s is duidelijk te zien hoeveel stof er aanwezig is, en hoe belangrijk het dus is om de kanalen te laten reinigen.”

Ventilatiesysteem aanbrengen

22 januari 2018 – “Vandaag een ventilatie aangebracht in een nieuwbouwwoning. Schone lucht in huis is enorm belangrijk en veelal een onderschat fenomeen. Vandaar dat wij hier extra aandacht aan besteden.”

Mechanische Ventilatie

30 januari 2018 – “Na vandaag werkt deze Mechanische Ventilatie weer optimaal na een complete reiniging. Wilt u ook zo’n reiniging? Neem gerust contact op.”

Ventilatie aanbrengen

11 juli 2017 – “Deze week een Mechanische Ventilatie aangebracht bij een klant. Hierdoor zullen zij weer optimaal genieten van frisse lucht!”

Werkgebied M.R.S.

werkgebied

Hoe ziet ons werkgebied eruit?

Zoals te zien in de afbeelding is M.R.S. actief in het noorden van Nederland. In de volgende provincies kunt u gebruik maken van onze diensten: Friesland, Groningen en Drenthe. Let er wel op dat wij in Drenthe maar gedeeltelijk actief zijn, namelijk tot aan Assen (zie afbeelding). Ook werken wij niet op de waddeneilanden. Voor de rest zijn wij uw partner in deze gehele regio.

Een greep uit ons werkgebied

Of u nu op zoek bent naar een schoorsteenveger, een ongediertebestrijder of een ventilatie reiniger, wij helpen u graag! Onderstaand ziet u een aantal plaatsen waarin wij veel opereren:

 • Leeuwarden
 • Groningen
 • Sneek
 • Heerenveen
 • Assen
 • Drachten
 • Dokkum
 • Harlingen
 • Veendam
 • Winsum

Wat zeggen onze klanten?

Onderstaand een greep uit de recensies van onze klanten:
 • Prima, vriendelijke service. Vanaf eerste telefonische contact t/m de daadwerkelijke uitvoering prettige samenwerking.

  B. de Boer
 • Hele goede service. Alle aandacht, duidelijke informatie, ook duidelijk wanneer iets niet 100% bekend is. Komt erg betrouwbaar over. Denkt mee in oplossingen. Goede communicatie rondom het maken van een afspraak, prima communicatie op de dag zelf. Top!

  R. Hoeks
 • Zeer tevreden over geleverde kwaliteit en de planning van de afspraak. Ik beveel M.R.S. ten zeerste aan voor welke dienst je dan ook nodig hebt.

  E. Stiens
WhatsApp chat