Chat with us, powered by LiveChat

M.R.S. Oudwoude – Reinigen van Mechanische Ventilatie & WTW-unit

Al jaren een specialist op het gebied van ventilatie systemen reinigen. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,7 uit 102 stemmen. Wij leveren kwaliteit, zekerheid en een klantgerichte service. Wij als ‘erkend reinigingsbedrijf’ beschikken over alle benodigde certificaten.

Waarom M.R.S.?

 • Gecertificeerd bedrijf
 • Elektrisch roterende borstel
 • 100% Betrouwbaar
 • Wij leveren kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9,7
 • Specialist in reinigen
 • Gratis bijkomend advies

Waarom is gezonde lucht zo belangrijk?

Je ademt elke dag enorm veel lucht in (meer dan 10.000 liter). Hiervan wordt 80% binnen ingeademd. Het is dus enorm belangrijk dat de lucht in huis gezond is. In ieder huis is wel vocht en vuil te vinden. De enige manier waarop dit het huis kan verlaten is door middel van een goede ventilatie. Een vochtig binnenklimaat kan o.a. leiden tot hoofdpijn, klachten rondom je huid, slechte nachtrust, longproblemen en/of allergieën.

Wij zorgen ervoor dat u blijft beschikken over een goed werkend ventilatiesysteem. Hierdoor wordt vervuilde lucht afgevoerd en gezonde lucht aangevoerd. Hierdoor kun je genieten van frisse lucht in huis en bovendien blijven gezondheidsklachten achterwege.

Uw ventilatie specialist

Wat kunt u verwachten?

Bij MRS bent u aan het juiste adres als het gaat om een goede en betrouwbare schoorsteenveger. Als u met ons in zee gaat bent u verzekerd van de onderstaande punten:

BETROUWBAARHEID

Wij beschikken over alle benodigde reiniging certificaten, bel gerust.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,7! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

EFFICIËNTE WERKWIJZE

Door onze efficiënte werkwijze is uw ventilatie snel gereinigd. Bel direct voor het maken van een afspraak.

AFSPRAAK IS AFSPRAAK

Bij ons is afspraak ook echt afspraak. U kunt er van op aan dat wij doen wat wij beloven.

Mechanische ventilatie en WTW-units reinigen in uw woning of bedrijf

Heeft u een WTW-unit of mechanische ventilatie in uw woning of binnen uw bedrijf? Dan ervaart u hier ongetwijfeld de nodige voordelen van. Deze installaties zorgen namelijk voor een gezonde lucht in een ruimte. Bacteriën, chemische stoffen en fijnstofdeeltjes worden namelijk uit de lucht gefilterd. Hierdoor wordt de lucht aanzienlijk schoner en dat heeft een positief effect op uw gezondheid. Althans, wanneer u de systemen regelmatig reinigt. Uit ervaring weten wij echter dat dit een probleem is. Veel mensen hebben namelijk geen idee dat zij mechanische ventilatie en WTW-units geregeld schoon moeten maken. Heeft u geen idee hoe u dit doet en hoe vaak dit moet gebeuren? Doe dan een beroep op de specialisten van M.R.S. voor het reinigen van uw ventilatiesystemen. Wij reinigen kanalen met een diameter van 10 tot 80 cm. Hoe gaat het reinigen in zijn werk?

Met het reinigen van mechanische ventilatiesystemen doelen we natuurlijk niet op de buitenkant van de installaties. Nee, het gaat in dit geval om de binnenkant. Via de kanalen wordt namelijk schone lucht aangevoerd. Althans, dat is het geval wanneer de kanalen schoon zijn. Het is echter niet zo standaard dat de kanalen van uw systemen schoon zijn. Onze specialisten zien namelijk regelmatig dat deze kanalen een opslagplaats vormen voor stof, vuil en vet. Deze vervuilende deeltjes kunnen afgegeven worden aan de schone lucht die aangevoerd wordt. Indien dit gebeurt, is de lucht natuurlijk lang niet meer zo goed als in het geval van schone kanalen. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat de kanalen van mechanische ventilatie en WTW-units schoon blijven.

Signalen dat uw systemen aan reiniging toe zijn

Zoals gezegd weten veel mensen niet wanneer mechanische ventilatie en WTW-units gereinigd moeten worden. Er zijn echter een aantal symptomen waaraan u kunt merken dat het tijd is voor een reinigingsbeurt. Aangezien de lucht een stuk minder gezond is bij vervuilde kanalen, is het mogelijk dat u gezondheidsklachten ervaart. Zo kan de vervuilde lucht uit de installaties onder meer zorgen voor hoofd- en keelpijn. Daarnaast kunt u droge ogen of een droge huid krijgen en kunt u zich vermoeid voelen. Verder behoren een duizelig gevoel en concentratieverlies tot de symptomen van een vervuild ventilatiesysteem. Heeft u astma of last van allergieën? Dan kunnen de symptomen hiervan alleen maar erger worden. Uw mechanische ventilatie en WTW-units reinigen moet dus tijdig gebeuren om bespaard te blijven van dit soort problemen.

Reinig systemen eenmaal per drie jaar

Natuurlijk wilt u de symptomen die we in de alinea hierboven beschreven een stap voor blijven. Dat doet u alleen door uw mechanische ventilatie of WTW-units regelmatig te reinigen. Nu is het echt niet zo dat u de ventilatiesystemen ieder jaar moet reinigen. Doorgaans volstaat het om mechanische ventilatie en WTW-units eenmaal per drie jaar te reinigen. U kunt een poging ondernemen om dit zelf te doen, maar dit raden wij van M.R.S. ten zeerste af. Waarom? Omdat de kans bestaat dat u uw systemen verkeerd reinigt. Dit gebeurt zeker wanneer u geen idee heeft wat u moet doen. Het is daarom verstandig om onze professionals in te huren voor een reinigingsbeurt. Zij weten namelijk precies hoe zij mechanische ventilatie en WTW-units moeten reinigen. Overigens richten onze medewerkers zich niet alleen tot de installatie zelf. Wanneer u een beroep op ons doet, worden namelijk alle kanalen van het ventilatiesysteem gereinigd. Stof, vuil en vet verdwijnt zodoende dus uit de gehele installatie. Na een reinigingsbeurt door onze professionals kan uw ventilatiesysteem er dus weer drie jaar tegenaan!

Altijd goede ventilatie dankzij een capaciteit meting

Bent u van plan mechanische ventilatie of een WTW-unit aan te schaffen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Waarom u zo’n systeem juist bij M.R.S. aanschaft? Allereerst omdat wij het systeem bij u komen plaatsen. Zo bent u verzekerd van een juiste installatie. Hier houdt het echter niet bij op. Wij komen namelijk ook een capaciteit meting uitvoeren nadat het systeem geplaatst is. Door zo’n meting weet u zeker dat het systeem juist geplaatst is én goed werkt. Bovendien wordt er gekeken naar de capaciteit van de mechanische ventilatie of WTW-units. Heeft u een pand gekocht met een ventilatiesysteem? Dan kan onze professional ook langskomen voor een capaciteit meting. Zodoende weet u zeker dat u ook optimaal gebruik kunt maken van het ventilatiesysteem. Is dit niet het geval? Dan kunnen wij uw mechanische ventilatie en WTW-units natuurlijk direct reinigen.

Wat zeggen onze klanten?

Professionaliteit
90%
Kwaliteit
90%
Service
91%
Communicatie
92%
Totaal oordeel
91%

Onze diensten:

Mechanische ventilatie reinigen:

 • Reinigen van de luchtkanalen
 • Reinigen van de ventilatiebox
 • Reinigen van de ventielen

WTW-unit reinigen:

 • Kanalen reinigen
 • Ventielen reinigen
 • Warmtewisselaar reinigen
 • WTW-unit box reinigen

Werkgebied M.R.S.

Hoe ziet ons werkgebied eruit?

Zoals te zien in de afbeelding is M.R.S. actief in het noorden van Nederland. In de volgende provincies kunt u gebruik maken van onze diensten: Friesland, Groningen en Drenthe. Ook zijn wij actief op alle Waddeneilanden behalve Texel. Let er wel op dat wij in Drenthe maar gedeeltelijk actief zijn, namelijk tot aan Assen (zie afbeelding).

Een greep uit ons werkgebied

Of u nu op zoek bent naar een schoorsteenveger, een ongediertebestrijder of een ventilatie reiniger, wij helpen u graag! Onderstaand ziet u een aantal plaatsen waarin wij veel opereren:

 • Leeuwarden
 • Groningen
 • Sneek
 • Heerenveen
 • Assen
 • Drachten
 • Dokkum
 • Harlingen
 • Veendam
 • Winsum

Wat zeggen onze klanten?

Onderstaand ziet u een greep uit de recensies van onze klanten:

Toppie

Correct, adequaat, en netjes. Vriendelijke groet Attinger.
- Froombosch - 29 oktober 2022

Prima bedrijf, goede meedenkende medewerkers

Het rookkanaal is weer geveegd en de medewerkers zijn altijd vriendelijk en werken zo netjes mogelijk. Ook het oplossen van een probleem draaien ze de hand niet voor om. Zoek je een betrouwbaar en net schoorsteenveeg bedrijf met ditto medewerkers, dan gewoon MRS Oudwoude kiezen.
- Hooghalen - 27 oktober 2022

Kundig en plezierig

Precies op de afgesproken tijd stond een positieve medewerker voor de deur die naar mijn mening precies wist wat hij moest doen en dit ook kundig, netjes en heel gemotiveerd deed!

Reactie van het bedrijf

Goedemorgen, Bedankt voor uw beoordeling, wij zijn hier als bedrijf erg blij mee! Wij wensen u een fijn weekend en veel stookplezier! Vriendelijke groet, Het team van M.R.S. Oudwoude

- Wergea - 26 oktober 2022

Super correct en netjes

Pelletkachel vegen. Keurig op tijd. Hele nette werkers. Erg klantvriendelijk ingesteld!

Reactie van het bedrijf

Goedemiddag, Bedankt voor uw beoordeling! Hier zijn wij als bedrijf erg blij mee. Wij wensen u veel stookplezier toe aankomend winter! Vriendelijke groet, Het team van M.R.S. Oudwoude

- Leek - 3 oktober 2022

Goed service netjes gewerkt

Goede service. Volgens afspraak gehandeld. Netjes optijd. Alles netjes achtergelaten.

Reactie van het bedrijf

Goedemiddag, Bedankt voor uw beoordeling! Hier zijn wij als bedrijf erg blij mee. Wij wensen u veel stookplezier toe aankomend winter! Vriendelijke groet, Het team van M.R.S. Oudwoude

- Groningen - 27 september 2022

Professionele en nette werkwijze.

Na de overname van onze vorige schoorsteenveger, viel de prijsverhoging rauw op ons dak. Na overleg met het kantoor, hebben we het verschil gedeeld. Daarmee werd de prijs acceptabel. Dit werd vlot en sympathiek opgelost. Het vegen gebeurde van bovenaf. De kachel werd goed afgeschermd.

Reactie van het bedrijf

Goedemiddag, Bedankt voor uw beoordeling! Hier zijn wij als bedrijf erg blij mee. Wij wensen u veel stookplezier toe aankomend winter! Vriendelijke groet, Het team van M.R.S. Oudwoude

- Winsum - 19 augustus 2022

Goede communicatie en vakwerk afgeleverd.

Naar aanleiding van mijn contract met Univé kwam M.R.S. Oudwoude de schoorsteen van mijn inbouw houtkachel vegen. Van tevoren werd er keurig via de mail gecommuniceerd. De schoorsteenveger was op het afgesproken tijdstip aanwezig en heeft vakwerk afgeleverd. Daarnaast heeft hij er voor gezorgd dat alle roet in de kachel bleef.
- Rolde - 17 augustus 2022

Kundig en zeer klantvriendelijk !

Schoorsteen vanaf het dak goed geveegd en goede uitleg gekregen.

Reactie van het bedrijf

Goedemorgen, Bedankt voor uw beoordeling! Fijn om te horen dat u tevreden bent. Wij wensen u veel stookplezier toe en een fijne dag! Vriendelijke groet, Anouk de Jong M.R.S. Oudwoude

- Leeuwarden - 26 juli 2022

Vriendelijk

Nadat we vorig jaar zijn opgelicht, weer terug naar ons vertrouwde adres. Goed geholpen, eerlijke service en de schoorsteen weer veilig schoon. Ook complimenten voor de afdeling planning. Vriendelijk en meedenkend.

Reactie van het bedrijf

Goedemorgen, Bedankt voor uw beoordeling! Hier zijn wij als bedrijf erg blij mee. Wij wensen u veel stookplezier toe en hopelijk tot volgend jaar! Vriendelijke groet, Anouk de Jong M.R.S. Oudwoude

- Oostwold - 21 juli 2022

Deskundig en goede communicatie

Netjes op tijd en goede opname van de situatie om de schoorsteen deskundig te kunnen vegen. Goede communicatie met de schoorsteenveger, uitleg van de gedane werkzaamheden. Het is eenvoudig om een afspraak te maken en de factuur kan gelijk worden voldaan. Kortom….goede ervaring met M.R.S. Oudwoude!

Reactie van het bedrijf

Goedemorgen, Bedankt voor uw beoordeling! Hier zijn wij als bedrijf erg blij mee. Wij wensen u erg veel stookplezier toe en hopelijk tot volgend jaar! Vriendelijke groet, Anouk de Jong M.R.S. Oudwoude

- Dokkum - 18 juli 2022
168 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

Projecten

Onderstaand ziet u een greep uit een van onze vele projecten. Zoals u ziet hebben wij erg variërend werk en dat maakt ons werk ook zo leuk.

Partners & Keurmerken

kachels.nl
de bestrijdingsbrigade
de schoorsteenbrigade

Uw WTW unit of mechanische ventilatie laten reinigen? Bel dan naar: 0511-401027

WhatsApp chat