Chat with us, powered by LiveChat

M.R.S. Oudwoude – Uw erkende schoorsteenveger in de regio

Al jaren een specialist op het gebied van schoorsteen vegen in het noorden van Nederland. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,7. Wij leveren kwaliteit, zekerheid en een klantgerichte service. Wij als ‘erkende schoorsteenvegers’ zijn ASPB gecertificeerd, een certificaat voor betrouwbare schoorsteenvegers.

Waarom M.R.S.?

 • ASPB Gecertificeerd
 • Elektrisch roterend vegen
 • 100% Betrouwbaar
 • Inclusief veegbewijs
 • Wij leveren kwaliteit
 • Beoordeeld met een 9,7
 • Specialist in vegen
 • Gratis bijkomend advies

NIEUW!!

Wij streven ernaar om onze diensten te blijven verbeteren en hierin hebben wij reeds een flinke stap gezet. Sinds kort vegen wij schoorstenen elektrisch door middel van het kwaliteitsgereedschap van Rodtech – Roterend elektrisch reinigen!  Wat zijn nou precies de voordelen van elektrisch roterend reinigen?

 • Doordat het met een accuboor wordt aangedreven werkt het erg snel.
 • Uw schoorsteen wordt grondig gereinigd doordat er geen plekje meer wordt overgeslagen in tegenstelling tot het oude schoorsteen vegen.
 • Elk plekje van uw schoorsteen wordt tot 100 keer geveegd, dit in tegenstelling tot de 4 keer met de handmatige veger.
 • De borstel wordt aan een kliksysteem vastgemaakt wat zorgt voor een feilloze werking en een ongekend duurzame werkwijze.
 • De werking van de borstelkoppen garandeert een grondige reiniging van de schoorsteen.
 • De klikstokken zorgen voor een flexibele kijk in de schoorsteen waardoor het zich in alle hoeken en gaten kan wringen.

Kortom: Het is efficiënter, sneller, duurzamer, gebruiksvriendelijker en bovendien beter voor uw schoorsteen dan de oude methode. In de video ziet u hoe het apparaat in zijn werk gaat en wat het verschil is met de ‘normale’ schoorsteenvegers.

Hoe ziet het eruit?

Uw schoorsteen ook zo’n behandeling?

Wat kunt u verwachten?

Bij MRS bent u aan het juiste adres als het gaat om een goede en betrouwbare schoorsteenveger. Als u met ons in zee gaat bent u verzekerd van de onderstaande punten:

BETROUWBAARHEID

Wij zijn ASPB gecertificeerd, dit is een keurmerk voor betrouwbare schoorsteenvegers.

KLANTTEVREDENHEID

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,7! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

VEILIGHEID & GEZONDHEID

Uw veiligheid en gezondheid komen bij ons op de eerste plaats, kies voor kwaliteit en zekerheid.

VEEGBEWIJS VERZEKERING

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,7! Bij ons komt u als klant ook altijd op plek één.

Op zoek naar een betrouwbare schoorsteenveger?

Heeft u thuis een kachel? Dan is deze aangesloten op een schoorsteen om de vrijkomende rook op een veilig manier af te voeren. Dankzij een schoorsteen zit u zelf niet constant in de rook. Althans, wanneer er geen rommel aan de binnenzijde van het rookkanaal zit. Om uw schoorsteen vrij te houden van creosoot en andere aanslag, moet u uw schoorsteen ieder jaar en bij frequent gebruik 2 maal per jaar laten vegen. Doe dit niet zelf, maar laat dit doen door een gecertificeerd schoorsteenveger. Op deze manier bent u verzekerd van een schoon rookkanaal en kunt u zonder problemen stoken.

Het belang van een schone schoorsteen

Stookt u geregeld nat hout in uw kachel? Dan kan creosoot vrijkomen. Dit kan, evenals roet, aan de binnenzijde van uw rookkanaal blijven kleven. Deze resten kunnen in brand vliegen bij hoge temperaturen. Een schoorsteenbrand is het logische gevolg. Dit is echter niet het enige probleem dat kan opduiken bij de ophoping van rommel in een rookkanaal. De rook kan in dat geval immers niet goed meer afgevoerd worden en zoekt een andere uitweg. Hierdoor kan de rook via de kachel in uw woning belanden en dat is natuurlijk niet bepaald gezond. Voor uw eigen veiligheid is het daarom verstandig uw schoorsteen ieder jaar te laten vegen. De kans op de hiervoor genoemde problemen wordt zodoende namelijk tot een minimum beperkt.

Controleer uw schoorsteen met behulp van een camera inspectie

Om veilig te kunnen stoken is het belangrijk dat uw schoorsteen in goede conditie verkeerd. Hier kunt u achter komen door middel van een camera inspectie in uw schoorsteen. Deze inspectie laat u zien wat de staat van de schoorsteen is. Er kunnen namelijk problemen binnen in uw schoorsteen ontstaan. Zoals blokkades of creosoot dat zich ophoopt. Als u deze problemen niet snel oplost, dan kan dit zorgen voor een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, dat kan door een camera inspectie. Wij voeren deze schoorsteen inspectie graag voor u uit. Dankzij onze speciale camera kunnen wij uw schoorsteen controleren. De beelden van de camera inspectie worden u via de mail gestuurd, zodat u deze aan de verzekering kunt voorleggen.

Hoe vegen wij uw schoorsteen?

Voor wat betreft het vegen van uw schoorsteen kunt u probleemloos een beroep op ons doen. Wij werken namelijk alleen met schoorsteenvegers die beschikken over de nodige jaren ervaring. Voor het vegen van uw schoorsteen gebruiken wij verschillende methodes. Zo kunnen wij uw rookkanaal onder meer elektrische vegen. Hierdoor wordt creosoot en roet voor het overgrote deel uit uw schoorsteen verwijderd. De kans op gevaarlijke situaties slinkt zodoende tot een minimum. Onze professionals vegen uw schoorsteen overigens altijd van bovenaf. Vanaf de bovenkant wordt namelijk het beste resultaat behaald en dat is natuurlijk wat u wilt.

Verklein de kans op brandgevaar

Laat u uw schoorsteen ieder jaar vegen? Dan wil dit nog niet zeggen dat de kans op een schoorsteenbrand geheel is uit te sluiten. Er zijn namelijk nog een aantal factoren die een brand in uw rookkanaal kunnen veroorzaken. Eén van deze oorzaken is een vogelnest. Om te voorkomen dat een vogel zich in of op uw schoorsteen nestelt, kunnen wij een kraaienkap plaatsen. Is een vogel er reeds in geslaagd zich te nestelen in of op uw schoorsteen? Dan kan onze schoorsteenveger het vogelnest voor u verwijderen. Gebruik uw kachel bij voorkeur niet tot het nest verwijderd is.

Een andere mogelijkheid om uw schoorsteen af te dekken, is het plaatsen van een rvs kap met veegluik. Uw rookkanaal is hierdoor goed afgesloten en dankzij het luik kan de schoorsteen toch gemakkelijk geveegd worden. Andere maatregelen die u kunt nemen om de brandveiligheid te vergroten zijn een boldraad rooster en een vonkenvanger. Met een boldraad rooster houdt u blad uit uw schoorsteen en een vonkenvanger is verplicht wanneer u een rieten dak heeft.

Vergeet niet langer uw schoorsteen te vegen

Uit ervaring weten wij dat mensen er lang niet altijd aan denken om hun schoorsteen ieder jaar te vegen. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar wenselijk is het niet. De kans op brand wordt namelijk alleen maar groter naarmate u langer wacht met het vegen van uw schoorsteen. Om u de helpende hand te bieden, hebben wij hier wat op verzonnen. Wij hebben namelijk een geautomatiseerd systeem waarmee u jaarlijks ingepland wordt. Hierdoor hoeft u zelf dus nooit meer te denken aan het vegen van uw schoorsteen. Zodra uw rookkanaal weer aan een veegbeurt toe is, ontvangt u automatisch bericht van ons. Zo weet u dus zeker dat uw schoorsteen goed schoon blijft.

Wat kan onze schoorsteenveger nog meer voor u betekenen?

Naast het vegen van uw schoorsteen kan onze schoorsteenveger nog meer voor u betekenen. Zo kunnen wij allereerst een inspectie uitvoeren aan uw schoorsteen. Hierdoor weet u of het noodzakelijk is om uw rookkanaal te laten vegen. Wij kunnen tevens het kachelkoord van uw kachel vervangen. Dit is aan te raden wanneer er op bepaalde punten rook en/of gas uit uw kachel ontsnapt. Onze schoorsteenveger plaatst binnen een handomdraai een nieuw kachelkoord. Hierdoor zit u niet langer in de rook of het gas zit en dat is een stuk beter voor uw gezondheid.

Tot slot schakelt u onze schoorsteenveger in wanneer u een nieuw rookkanaal moet plaatsen. Hiervoor heeft u verschillende opties. Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid aan een flexibel rookkanaal te plaatsen. Deze brengen wij in uw bestaande rookkanaal in. Een andere optie die wij aanbieden is het plaatsen van een dubbelwandig rookkanaal. Kortom: eigenlijk kunt u voor alles met betrekking tot uw schoorsteen terecht bij onze professionele schoorsteenvegers.

Overige diensten:

 • Plaatsen van schoorsteen kap
 • Boldraadrooster plaatsen
 • Kraaienkap plaatsen
 • Plaatsen van vonkenvangers
 • Flexkanaal doortrekken

Tarieven:

Wij streven als bedrijf naar een transparante werkwijze en communiceren daardoor ook alles door naar de klant. Zo ook onze tarieven, klik op onderstaande button voor onze volledige prijslijst.

Werkgebied M.R.S.

Hoe ziet ons werkgebied eruit?

Zoals te zien in de afbeelding is M.R.S. actief in het noorden van Nederland. In de volgende provincies kunt u gebruik maken van onze diensten: Friesland, Groningen en Drenthe. Ook zijn wij actief op alle Waddeneilanden behalve Texel. Let er wel op dat wij in Drenthe maar gedeeltelijk actief zijn, namelijk tot aan Assen (zie afbeelding).

Een greep uit ons werkgebied

Of u nu op zoek bent naar een schoorsteenveger, een ongediertebestrijder of een ventilatie reiniger, wij helpen u graag! Onderstaand ziet u een aantal plaatsen waarin wij veel opereren:

 • Leeuwarden
 • Groningen
 • Sneek
 • Heerenveen
 • Assen
 • Drachten
 • Dokkum
 • Harlingen
 • Veendam
 • Winsum

Veelgestelde vragen

Onderstaand ziet u een aantal categorieën met veelgestelde vragen. Hopelijk kunt u hier uw antwoord vinden.
Is het verstandig om een kap op mijn schoorsteen te plaatsen?

In veel gevallen is het verschillend wat voor kap nodig is voor een bepaalde schoorsteen. Onze schoorsteenveger kan u een helder advies geven omtrent uw schoorsteen. Is het wel of niet nodig? Heeft u een geavanceerde kap nodig of toch gewoon een simpel boldraadrooster? Wij voorzien u graag van advies.

Zijn er bepaalde eisen voor mijn open haard/houtkachel vanuit de brandverzekering?

Er worden geen specifieke eisen gesteld door brandverzekeringen. Natuurlijk gaan zij er wel vanuit dat een verzekerd persoon goed handelt, dus bijvoorbeeld de schoorsteen op tijd laat vegen om brand te voorkomen. Het is daarom ook verstandig om een bewijs te bewaren van de laatste keer dat uw schoorsteen is geveegd. Mocht er niet zorgvuldig gehandeld zijn dan kunnen er geschillen ontstaan tijdens het afhandelen van de schade.

Hoe kan ik schadelijke effecten voor mijn gezondheid tegengaan?

Vooral door de manier van stoken kunt u veel schadelijke effecten sterk verminderen:

 • Een gastoestel is beter voor uw gezondheid dan een houtgestookt toestel.
 • Een gesloten toestel zorgt voor minder uitstoot.
 • Zorg ervoor dat uw schoorsteen minstens 1x per jaar wordt geveegd.
 • Maak enkel gebruik van geschikte brandstoffen.
 • Bij mistig of windstil weer kunt u het beste niet stoken.
 • Zorg voor een goed ventilerende omgeving tijdens het stoken.
Hoe zie ik of ik goed stook?

De kleur van de rook die uit de schoorsteen komt is een graadmeter voor de stookkwaliteiten. Donkere rook staat voor een onvolledig verbrandingsproces. Oorzaken hiervoor zijn:

1: Slecht trekkende schoorsteen
2: Te weinig luchttoevoer
3: Brandstof is te nat
4: Ongeschikt brandstof

Een instabiele oranje vlam duidt op een onvolledige verbranding. Als de rook er wit/kleurloos uitziet dan bent u goed aan het stoken. Dit duidt namelijk op een goed verbrandingsproces.

Ik wil graag milieuvriendelijk stoken, hoe doe ik dat?

Het is mogelijk om met aardgasgestookte haarden en kachels aan te schaffen. Deze stoten minder schadelijke stoffen uit. Bij het stoken van vaste brandstoffen kunt u het beste een toestel met een hoog rendement nemen. Door goed te stoken kunt u de milieubelasting reduceren.

1: Stook een toestel dat past bij de ruimte
2: Gebruik de juiste brandstoffen
3: Zorg dat het rookkanaal goed is afgestemd op uw toestel

 

Wat hebben open haarden en houtkachels voor effect op het milieu?

Als je goed en droog hout gebruikt zijn de effecten op het milieu minimaal. Door alleen droog hout te gebruiken, minimaliseer je uitstoot en rook. Dit hout moet tenminste 2-3 jaar overdekt en aan de wind drogen en moet dus droog genoeg zijn. Doordat de vochtwaarde van het hout dan circa 15-20% is, haal je de volle energie uit het hout. Boven de 20% vochtwaarde verwarm je meer vocht in het hout tot stoom. Dat is erg energieverslindend en zorgt voor extra rook en fijnstofuitstoot. Daarnaast zorgt nat hout niet voor een mooi vlammenspel en is het slecht voor je kachel

Naast de vochtwaarde van het hout, is het ook belangrijk dat het hout schoon en onbewerkt is. Zo voorkom je overlast. Bij de verbranding van hout dat is geverfd, gebeitst of geïmpregneerd, komen schadelijke zware metalen vrij. Ook het verbranden van lijm op hout kan voor gezondheidsklachten zorgen bij de stoker en bij de buren. Paraffinebriketten zijn niet verboden, maar het stoken hiervan kan voor ziekteverwekkende PAK’s zorgen. Vanzelfsprekend zijn papier en karton ook geen verantwoorde brandstoffen. Kijk daarom goed naar welk hout je stookt.

Wij kunnen u informeren hoe u op een goede manier kunt stoken.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben over het geleverde werk?

Mochten er ooit klachten zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Zo zullen wij samen tot een oplossing komen zodat u tevreden bent.

Kan een schoorsteenveger erkend zijn door de overheid?

Nee. Laat je niet wijs maken dat bedrijven erkend zijn door de overheid of iets dergelijks. De enige erkenning kan zijn een ASPB certificaat.

Kunnen jullie ook mijn rookkanaal inspecteren?

Wij beschikken over de juiste technieken en apparatuur om uw rookkanaal te inspecteren. Met behulp van onze schoorsteencamera komen wij erachter of er haarscheurtjes in de schoorsteen zitten.

Vegen jullie een schoorsteen van binnenuit of buitenaf?

Wij vegen de schoorstenen van buitenaf omdat er op deze manier direct gekeken kan worden naar de conditie van de schoorsteen. Hierbij komen eventuele problemen snel aan het licht waardoor eventuele latere problemen voorkomen worden.

Wanneer kan ik het beste een schoorsteenveger laten komen?

Dat maakt in principe niet zo veel uit. Vaak krijgen wij het vanaf september steeds drukker i.v.m. de komende koude maanden, maak daarom ook op tijd een afspraak. Het is natuurlijk slim om het in deze maanden te doen want dan is het zeker schoon in het stookseizoen.

Moet mijn schoorsteen jaarlijks worden geveegd?

Ja. Een schone schoorsteen is belangrijk voor uw veiligheid en gezondheid. Ook is het goed voor het milieu. Neem dan ook zeker geen risico’s! Als u veel stookt dan is het aan te raden om uw schoorsteen meerdere malen per jaar te laten vegen.

Wat zeggen onze klanten?

Onderstaand ziet u een greep uit de recensies van onze klanten:

Geweldige dienstverlening

Goede communicatie, goede service en zeer vriendelijke en kundige medewerkers
- Ljissens - 15 mei 2024

Zeer secuur

Alles gedaan om de kachel weer een goede trek te geven

Reactie van het bedrijf

Goedemorgen! Bedankt voor uw beoordeling! Hier zijn wij als bedrijf erg blij mee. Wij wensen u veel stookplezier en graag weer tot volgend jaar! Met vriendelijke groet, Het team van M.R.S. Oudwoude

- Jelsum - 9 april 2024

Goed

Nette communicatie per mailen mondeling . De aantekening met afspraak van vorig jaar is goed meegenomen. De veger wist ervan.

Reactie van het bedrijf

Goedemiddag! Bedankt voor uw beoordeling. Wij wensen u veel stookplezier en graag tot volgend jaar! Met vriendelijke groet, Het team van M.R.S. Oudwoude

- Burgum - 9 april 2024

Heel fijn

Graag wil ik mijn waardering uitspreken over uw medewerker die onlangs bij mij langs is geweest. Zijn professionaliteit, vriendelijkheid en vaardigheden hebben een diepe indruk op mij achtergelaten. Niet alleen heeft hij zijn werk uitstekend uitgevoerd, maar hij nam ook de tijd om zijn werkzaamheden te documenteren in een video, waarin hij de grondigheid van zijn schoonmaakwerk liet zien. Bovendien deelde hij waardevolle tips met mij, met name over het gebruik van mijn open haard. Het is duidelijk dat hij plezier heeft in zijn werk en hij heeft mijn verwachtingen overtroffen door alles brandschoon achter te laten. Hij is absoluut een aanwinst voor uw bedrijf en ik kijk ernaar uit om hem volgend jaar weer te verwelkomen.

Reactie van het bedrijf

Goedemorgen! Bedankt voor uw mooie beoordeling! Ontzettend fijn om te horen dat u zo tevreden bent. Wij wensen u veel stookplezier en graag tot volgend jaar!

- Sloten - 8 maart 2024

Snel en vakkundig de schoorsteen geveegd

De planning was tussen 08.00 en 12.00 uur, echter dat werd om 13.45 uur. Gelukkig was ik nog net niet weg.
- Drachten - 1 februari 2024

Prima

Bekwame en rustige persoon
- Dronrijp - 30 januari 2024

Prima

Goede service
- Stiens - 27 januari 2024

Super service en advies!

voor het eerst de kachel laten vegen door mrs oudwoude. Super service gekregen en de kachel brandt fantastisch. Ik beveel het iedereen aan!
- Harlingen - 26 januari 2024

Top

Helemaal super en snel na brand kan niet beter
- Lemmer - 25 januari 2024

Gewoon prima

Gewoon prima!
- Leeuwarden - 23 januari 2024
201 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

Projecten

Onderstaand ziet u een greep uit een van onze vele projecten. Zoals u ziet hebben wij erg variërend werk en dat maakt ons werk ook zo leuk.

Partners & Keurmerken

kachels.nl
de bestrijdingsbrigade
de schoorsteenbrigade

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? Bel dan naar: 0511-401027